ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Megkérem önöket, foglalják el a helyüket, és ellenőrizzék, hogy a kártyáikat megfelelően helyezték-e be a szavazógépekbe.

Tisztelettel felhívom a karzaton, illetve a páholyokban helyet foglalók figyelmét arra, hogy a Házszabály nem teszi lehetővé, hogy önök bármilyen formában véleményt nyilvánítsanak, tehát ennek a szoros betartását fogom kérni, mert ellenkező esetben kénytelen leszek a Házszabály előírásainak helyt adni, ez pedig senki számára nem lenne jó.

Folytatjuk a munkánkat.

Bejelentem, hogy valamennyi frakció a napirend előtti felszólalását visszavonta. A további, napirenden kívüli felszólalások listája az informatikai hálózaton mindenki számára elérhető.

Tisztelt Országgyűlés! A köztársasági elnök úr lemondása után a házbizottság ülést tartott. Ezen a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője, Lázár János frakcióvezető úr kezdeményezte, hogy az Országgyűlés még a mai napon szavazzon a lemondó nyilatkozat elfogadásáról. Annak érdekében, hogy erre sor kerülhessen, az Országgyűlésnek el kell térnie a Házszabály rendelkezéseitől. Erre figyelemmel a házbizottság a Házszabálytól való eltérésére H/6621/1. számon előterjesztést tett.

Felkérem Földesi Gyula jegyző urat, ismertesse a házbizottság javaslatát.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage