PÁL TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Most, ahogyan hallgattam az ön válaszát, megerősítette akkor azt az aggályomat, hogy a ferencvárosi városrehabilitáció következő lépése egy börtönkórház lesz, amely az egyesített István Kórház és László Kórház területén kerül majd elhelyezésre.

Ön bizonyára tudja, hogy ahol fogvatartottak vannak, ott mindig nagy a nyüzsgés, a családtagok, a rokonok azon a környéken megjelennek. Ez különösen igaz akkor, ha valaki éppen kórházban van, úgyhogy én nagyon ódzkodom attól, amit ön mondott, hogy ez nem fogja zavarni az ott élőket. Azt gondolom, az István Kórház környékén igenis nagy zavart fog okozni, amikor ez a kórház felépül, és elkezdi a működését.

Én azt kérem öntől, hogy amikor ezt a tervet végiggondolták, akkor szakmailag lehet, hogy van ennek alapja, de tegyék azt meg, hogy mielőtt ezt elindítják, a ferencvárosiaktól kérdezzék meg, mi az ő véleményük, tényleg azt szeretnék-e, hogy egy húszéves városfelújítási folyamat vége az legyen, hogy egy börtönkórházat kap Ferencváros a mostani kormánytól. Azt gondolom, ezt nem szeretné a kerület.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage