SZABÓ TIMEA (LMP): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Örülök, hogy egyetértünk a tartalmi dolgokban, viszont továbbra is úgy gondoljuk, hogy továbbra is kevés az a konkrét terv, az a konkrét intézkedés, amit a kormány eddig tett. A végtörlesztés - mint ahogy elmondtam korábban is - csak a tehetősebbeknek segít. Én 140 ezer olyan állampolgárról beszélek, akiknek kilencven napon túli devizatartozása van most, és 1 millió rezsihátralékosról, akiket szintén fenyeget a kilakoltatás veszélye. Ezekkel kapcsolatban önöknek semmilyen intézkedése, semmilyen terve nincs.

Az eszközkezelő, engedje meg, egy látszatmegoldás, kevés a forrás, alacsony a hozzáférés. Még a Bankszövetséggel való megállapodás után is minimális annak a köre - 8 ezer főről beszélünk -, akin az eszközkezelő segíteni tud, de ehhez még a forrást, illetve a jogszabályi feltételeket sem biztosították megfelelően. Csúszik az Ócsára tervezett, bajba jutott devizahiteleseknek szánt lakópark építése is. Egyetlen kapavágás sem történt ott, holott már folynia kéne a munkálatoknak.

Arra kérem miniszterelnök urat, hogy konkrét intézkedésekkel, illetve tervekkel nyugtasson meg minket, és ne azzal, hogy egyetért az általam elmondottakkal, mert az kevés.

Köszönöm. (Taps az LMP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage