DR. BUDAI GYULA vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! Szeretném megnyugtatni önt és mindazokat, akik ebben a pályázatban érintettek voltak az elmúlt évben, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium elkészítette az erre az évre vonatkozó programot. Ennek a programnak a közigazgatási egyeztetése április második felében befejeződik, és előreláthatólag 2012 június-júliusában már pályázható lesz a különböző jogcímekre meghirdetett program.

Arról is szeretném önt megnyugtatni, hogy a program sikerességét látva ebben az évben a tavalyi egymilliárd helyett a kormány másfélmilliárd forintot kíván erre a programra elkülöníteni. Ez a másfélmilliárd ahhoz biztosít lehetőséget, hogy a sikeres pályázati jogcímek, mint például a tanyai termékek piacra jutása, a tanyai dűlőutak felújítása, illetőleg a tanyagazdaságok fejlesztése, a tanyagondnoki szolgálat megerősítése vonatkozásában sokkal több forrást biztosítunk arra, hogy azok az emberek, akik valóban tanyán élnek, távol a városoktól, jó lehetőséget kapjanak, illetve jó lehetőséget teremtsenek arra, hogy ezen forrásokból a gazdaságukat fejleszteni tudják, a tanyai dűlőutak felújításával sokkal közelebb kerüljenek azokhoz a térségekhez, ahol el vannak zárva.

Úgy gondolom, ez a program egy sikeres program, és a program sikerességét az bizonyítja, hogy a tavalyi miniszteri rendelet helyett az idén kormányrendeletben fogjuk meghatározni azokat a feltételeket, amelyek alapján pályázni lehet a program által meghatározott jogcímekre.

Kérem a válaszom elfogadását. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage