BARTOS MÓNIKA, a fenntartható fejlődés bizottságának előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. A Sebestyén László képviselőtársunk által jegyzett T/6361. számú törvényjavaslatot a fenntartható fejlődés bizottsága 2012. március 26-án napirendjére vette és megtárgyalta.

A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat egy átmeneti időszakban kialakult helyzetre kíván megoldást nyújtani. Célja egyrészt, hogy a települési szilárdhulladék-kezelési szolgáltatás színvonala ne csökkenjen a közszolgáltatás költségeinek változása, valamint a folyamatban lévő EU-s projektekből származó díjnövekedés miatt. Célja ugyanakkor az is, hogy a lakosság terhei a lehető legkisebb mértékben növekedjenek, ezért központi díjszabályozást javasol.

A fenntartható fejlődés bizottsága tagjai többségében megértették a képviselő úr érveit, és céljait 13 igen szavazattal támogatták. A tárgysorozatba-vételről és az általános vitára való alkalmasságról 13 igen szavazattal, 2 nem szavazat ellenében, 3 tartózkodás mellett döntött a bizottság.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage