ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez nem érkezett módosító javaslat, ezért részletes vitára nem kerül sor. Kérem, ellenőrizzék, hogy a kártyát elhelyezték-e a megfelelő helyen!

Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/6361. sorszámú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Országgyűlés! Kihirdetem az eredményt: a törvényjavaslatot az Országgyűlés 205 igen szavazattal, 30 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Munkánk folytatása előtt kettő perc technikai szünetet rendelek el. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a nemzetiségek napjáról szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitája. Az előterjesztést H/6265. sorszámon, a bizottsági ajánlást pedig H/6265/5. sorszámon megkapták és megismerhették.

Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági ajánlás összesen két ajánláspontot tartalmaz, amelyek a preambulum módosítását kezdeményezik, így tehát nincs szükség a részletrendelkezések összevonására.

A Házszabály rendelkezése alapján ezekre egy szakaszban nyílik meg a vita hatperces felszólalási időkeretben. Megnyitom tehát a részletes vitát az ajánlás 1. és 2. pontjaira.

Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Jelzésre:) Jelentkezőt látok: Szávay István jobbikos képviselő úrnak adom meg a szót.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage