DR. BUDAI GYULA vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Látja, így jár az, aki a Népszabadságot olvassa, ahelyett, hogy elfogadná a gazdák meghívását, amit az ön irányában, illetve azoknak az ellenzéki képviselőknek adtak át, hogy jöjjenek el a Mezőségbe, nézzék meg, a nyertes pályázók milyen területeken gazdálkodnak, illetve önt meghívták egy fórumra, ahová ön nem mert eljönni, ehelyett olvasott a Népszabadságban egy kiragadott mondatot, amely szerint azt állítja, hogy én hibásnak tekintem a pályázatot.

Képviselő Úr! A mondat úgy folytatódott, hogy valóban voltak hibák, mint például az, hogy az állattartást vállalóknak ne egy évre, hanem további három évre biztosítsuk azt, hogy az állatállományt beállítsák. Képviselő úr, el kell jönni, találkozni kell a gazdákkal. (Zaj az MSZP soraiban.) Én ott voltam a múlt héten kedden, végigjártam a nyertes pályázókat, megnéztem, hol gazdálkodnak, és képviselő úr, valóban azok nyertek, akik állatállománnyal rendelkeznek, akik vállalták az állattartást, és ott csak nyertes pályázók voltak, képviselő úr!

(14.00)

Ön most olyan dolgokat kifogásol, amelyekre egyszerűen nem hajlandóak. Ön minden héten a parlamentben elmondja azokat a hatalmas kijelentéseket, hogy kik nyertek, de nem veszi a fáradságot sem ön, sem az ellenzéki képviselők közül senki, hogy végre lemenne a gazdákhoz, a szemükbe nézne, és végigjárná azokat a gazdaságokat, amelyekről ön beszél, képviselő úr. Úgy gondolom, hogy legyen bátor, vegye a bátorságot, önt meghívták. Én nagyon szívesen elmegyek önnel újra, végigjárom önnel, leülök önnel egy fórumra, megkérdezhetjük a gazdákat, hogy mi bajuk van. Képviselő úr, semmi bajuk nincs! (Moraj az MSZP soraiban.) A problémát önök itt, a parlamentben a hisztériakeltéssel teremtik meg. Képviselő úr, a mezőségi gazdák azt üzenik önnek, hogy továbbra is várják, továbbra is szeretettel látják, az ajánlatuk továbbra is áll önnek, viszont azt kérik önöktől, képviselő úr, hogy ha eddig nem segítettek az elmúlt nyolc évben, csak kárt tettek nekik, akkor az a kérésük, hogy most már ne segítsenek, sem jogsegélyszolgálattal, sem jogi tanáccsal. Higgye el, hogy a magyar gazdáknak nem az önök segítségére van szüksége!

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz soraiból. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Gyér taps! Így kerül a jegyzőkönyvbe.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage