DR. NAVRACSICS TIBOR közigazgatási és igazságügyi miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Csak röviden, engedje meg tisztelt képviselőtársam, hogy egy-két dologra azért emlékeztessem. Egyrészt én arra bátorkodom válaszolni, amit ön kérdez. Ön a nemzeti konzultációt kérdezte, én arra válaszoltam. Hogy aztán ön a saját viszonválaszában azt mondja, hogy ne arra válaszoljak, ezzel én már nem tudok mit kezdeni, ez más jellegű problémát takar.

Hogy a bizalmat biztosan mi romboltuk-e szét, én ebben nem vagyok annyira biztos. Ön biztos régebb óta képviselő, mint én és árgus szemekkel figyelte a parlamenti vitákat az előző ciklusban is. Talán a napi politikai eseményekre is emlékszik. Hadd emlékeztessem még egyszer arra - amire talán szintén emlékszik -, hogy 2006-ban Libanon után Magyarországon volt a legnagyobb költségvetési hiány a világon. És talán arra is emlékszik, hogy 2007-ben az Európai Unióban a legnagyobb volt a költségvetési hiánya Magyarországnak. És talán arra is emlékszik, hogy Magyarország 2006 óta mély gazdasági válságban volt, amikor 2008-ban megérkezett az európai gazdasági válság.

Hogy ki rombolta szét a bizalmat, azt ön ezek után eldöntheti, a befektetőknek mindenesetre egyértelmű válaszuk van erre. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage