Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Jobbik otthonmentő segélycsapata az utóbbi hetekben közvetítői, jogi segítséget próbált nyújtani és nyújtott is olyan, végrehajtók által fenyegetett családok számára, akiknél az ingatlan, lakás, az otthon elvesztése komoly, reális veszélyként merült fel. Így tudtunk segíteni Abonyban, Budapesten, Pellérden, Békéscsabán.

Adódik a kérdés, hogy nem érdekes hír-e ez a kormányzat képviselője számára, akinek a szájából és akinek a főnöke szájából elhangzott, hogy senkit nem hagynak az út szélén. Tehát nem áll-e ellentmondásban ez a két dolog egymással a tekintetben, hogy miközben a kormányzat láthatóan hagyja folyni a kilakoltatásokat, és nem az önkényes lakásfoglalókra gondolunk ebben az esetben, hanem olyan magyar állampolgárokra, akiket kihasználtak, átvertek, megaláztak a magyar bankok, tisztelet a kivételnek, ezzel párhuzamosan olyan kormányzati ötletek látnak napvilágot, amelyek már az aljasság kategóriáját súrolják, miszerint július 1-jétől jutalmat adnak annak, aki nem nehezíti meg az árverés utáni kilakoltatást? Jutalmat adnak akkor, ha az adós az ingatlant kiürített állapotban, az árverési hirdetményben feltüntetett tartozékokkal együtt időben átadja az árverési vevőnek.

Tetszenek érteni? Tehát odajutottunk, hogy ezen károsult családok 50-75 ezer forintot, plusz valamennyi százalékot kapnak akkor, ha az amúgy jogszerűtlenül tőlük elvett ingatlan esetében megkönnyítik azt a tulajdonosváltást, amire nem is biztos, hogy sor kellene hogy kerüljön abban az esetben, ha a kormány segítene, ha segítene a Nemzeti Eszközkezelő, ha állna az az ócsai lakótelep, ahova lehetne adott esetben nehéz helyzetben lévő családokat menekíteni, és ha eljutnánk végre oda, hogy tisztességes alternatívát nyújtanak azoknak a családoknak, amelyeknek nem sikerült kormányzati megoldási csomagot kidolgozni. Azt is hangsúlyoznunk kell, hogy nem fog menni a kivezető út megtalálása a devizahitelesek számára, ha 1900-zal több regisztrált betöltött álláshely van, mint a kormányváltáskor, és ha az államadósságot önök (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) 1420 milliárd forinttal növelték a kormányváltás óta.

Várom válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage