OSZTOLYKÁN ÁGNES (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Ha az államtitkár asszony azt mondja, hogy nincs káosz, akkor hadd osszak meg önnel néhány történést, ami történik ebben az országban.

Dunakeszin és Sződligeten az átadni kívánt iskolát társasházzá nyilvánították. Ajkán, Velencén, Pécsett, Vácon, Kisújszálláson és Hajdúsámsonban egyházakkal egyezkednek az önkormányzatok, hogy fenn tudják tartani az oktatási intézményeket. A szigetszentmiklósi iskola igazgatói botrányáról akár ne is beszéljünk. Ha önnek ez nem káosz, akkor valamit félreértünk.

Ön elmondta, hogy a jogszabályokat figyelembe véve igyekeznek a szerepeket leosztani. Továbbra sem válaszolt arra a kérdésemre - amire szerintem nem egyedül én vagyok kíváncsi, hanem, higgye el, nagyon sok fideszes polgármester is, itt a hátam mögött sokszor szoktak erről beszélni -, hogy mit jelent az, hogy az állam a fenntartói szerepet vállalja, a működtetés pedig továbbra is az önkormányzat feladata lesz, mert szerintem ezt nemcsak én nem értem, hanem még nagyon sokan. Köszönöm szépen. (Taps az LMP és az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage