NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Úr! Újabb kéthetes ígéretük nem teljesült. Hogy nem tettek rendet sem két hét, sem két év alatt, az már közhely. De Gulyás Gergely a Fidesz nevében tavaly ősszel két hetet kért tőlünk a kommunista luxusnyugdíjak megvonását célzó jogszabály megalkotására is.

Ez a két hét is sokszorosan letelt, és e téren sem változott semmi. Pedig a Jobbik már 2010 nyarán benyújtotta a szükséges törvénymódosító javaslatát, amelyet a hatályos lengyel szabályozásból ültettünk át a magyar jogrendszerbe precízen. Ennek ellenére itt hétről hétre leszavazzák az MSZP-vel karöltve a napirendre vételét is e javaslatnak. Ma is csak Ángyán József és Bencsik János lemondott államtitkárok és néhány más kivétel akadt a kormánypártok soraiban, akik tárgyalnának a kommunista luxusnyugdíjak megvonásáról.

Csak erről volna most szó, a jövőbeni jutalmazás megszüntetéséről tehát, elszámoltatástól azonban e rendszerben végképp nem kell féljen Biszku Béla, aki már elmúlt 90 éves. Boldog nyugdíjasként él, bár az elmúlt két évtizedben visszahúzódva, de két napja már feltűnt egy nyilvános rendezvényen, Kádár János szobrának avatásán is. Idevezetett az önök fülkeforradalma! Eddig félt, most már nem.

Biszku Bélát ráadásul hiába jelentette fel Szilágyi György és Apáti István képviselőtársam emberiség elleni bűncselekmények miatt több mint negyedéve, még be sem idézték kihallgatásra Biszkut. Sőt, korábbi feljelentésünkre - jobb híján - a kommunista bűnök tagadása miatt indult eljárást több mint egy éve felfüggesztették, az Alkotmánybíróságnál húzzák az ügyet, míg ezzel párhuzamosan - a kettős mérce jegyében - egy fiatal civil, Nagy György úgynevezett holokauszttagadása miatt ugyanezen Btk.-paragrafus alapján járnak el, de szó sincs a jogszabály alkotmányellenességéről, ítélethozatal várható a közeljövőben. Ennyit erről a kettős mércéről.

Amiben az önök felelőssége viszont közvetlenül megállapítható, az a Biszku Béla-féle kommunista luxusnyugdíjak ügye. Ennek a napirendre vételére sem hajlandók lassan most már két éve, miközben Biszku Béla (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), ahogy mondtam, elmúlt 90 éves. Azt mondják, hogy ez a kérdés nem aktuális? Hát mi égetőbb, ha nem ez? Ez több ezer embert, több milliárd forintot jelent évente. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ne a kisembereket sanyargassák, hanem a kommunista bűnösöket! (Taps a Jobbik soraiban. - Közbeszólások ugyanonnan: Úgy van!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage