NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót. Miniszterelnök-helyettes Úr! Sajnos, önök semmilyen javaslatot nem nyújtottak be ennek a kérdésnek a rendezésére. Valóban vérlázító az is, hogy egyes kommunista kitüntetések, például a "Vörös Csillag Érdemrend" után vagy a "Fegyveres Harcokban Részt Vett Partizán" kitüntetés után ma még nyugdíj-kiegészítések is járnak. Évi 200 millió forintról beszélünk.

Azonban ennél is nagyobb az az úgynevezett alapnyugdíj, amit az akkori kirívóan magas, mondjuk, belügyminiszteri fizetése után kapott például Biszku Béla, csak azért, mert 1956 utáni belügyminiszterként a megtorlásokat irányította. Ezért kap ma alapból, nem nyugdíj-kiegészítésként, hanem alapból magas, több százezer forintos nyugdíjat. Ezekkel önök nem foglalkoznak. Illetve amikor már nagyon forró a téma, akkor kiáll Wittner Mária ország-világ színe elé, és bejelenti, hogy majd a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, amivel az ügynöklisták ügyét is igyekeznek elhúzni és maszatolni, majd ez fogja ezt rendezni.

Legutóbb a hírek arról szóltak, hogy május 15-éig fogja a kormány az ezzel kapcsolatos jogszabályokat kidolgozni. Letelt a határidő, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, amely nyilvánvalóan az időhúzást szolgálja... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) - ennek ellenére a jogszabályokat sem dolgozták ki ezzel kapcsolatban.

Meddig várjunk még? Meddig várjunk még akár az ügynöklisták feltárására (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), a kommunista bűnösök kitiltására a közéletből? Vagy legalább csak a kommunista luxusnyugdíjak megvonására meddig várjunk, miniszterelnök-helyettes úr? (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage