DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Teljesen igaza volt Gőgös Zoltán képviselőtársamnak, amikor azt mondta, hogy egyszerűen nem veszik komolyan az Országgyűlést. Ha jól emlékszem, a miniszterelnökük még valamikor a kormányzásuk elején azt mondta, hogy a cinizmus tilos. Nem pontosan szó szerint ezt mondta, de arra biztatta önöket, hogy ne legyenek cinikusak a munkájuk során.

Nos, ma az alkotmányügyi bizottságban az egyik fideszes képviselő, Bohács képviselő úr kezdeményezte, hogy egy módosító indítványt adjanak be a kisajátításról szóló törvényhez, ami a sportcélú ingatlanok tulajdoni helyzetével foglalkozik. Amikor én megkérdeztem, kétszer is megkérdeztem a képviselő urat, hogy hiszen most van a Ház előtt tárgyalás alatt az egyes sportcélú ingatlanokról szóló törvény, miért nem ahhoz adják be, miért egy másik törvényhez, akkor a képviselő úr mosolygott, és közölte, hogy nem kíván válaszolni.

Tehát minden erőfeszítés, ami egyszerűen egy egyszerű, józan kérdésre irányult, hiábavaló volt az alkotmányügyi bizottságban; mint ahogyan látom, hogy most is hiábavaló, mert a kormány tagjai derülnek ezen, a fideszes képviselők ugyancsak, tehát értelme nem sok van ezek után önöknek a parlament méltóságáról beszélni.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

(17.40)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage