OBRECZÁN FERENC, a mezőgazdasági bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága 2012. május 16-ai ülésén megvitatta a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékek vonatkozásában a beszállítókkal szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló 2009. évi XCV. törvény módosításáról szóló T/7033. számú törvényjavaslatot, és a Házszabály 95. § (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően egyhangúlag tárgysorozatba vette, és általános vitára alkalmasnak találta.

A 2009. évi XCV. törvény hatálybalépése óta a beszállítók és a kereskedők kapcsolatrendszerében jelentős pozitív értékű változások történtek, ez együtt járt a piaci viszonyok tisztulásával, a kereskedelmi kapcsolatok kiegyensúlyozottabbá válásával. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján indokolttá vált a fenti törvény felülvizsgálata és egyes szabályainak pontosítása, az eddig nem szankcionált, de a piaci viszonyokat zavaró magatartások rendezése.

Tisztelt Országgyűlés! Tisztelettel kérem önöket, hogy a T/7033. számú törvényjavaslatot támogatni szíveskedjenek. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage