DR. KISS SÁNDOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. A 29. ajánlási pontban Gyenes Géza képviselőtársammal arra tettünk javaslatot, hogy az ár megállapításában a Fogyasztóvédelmi Hatóságnak ne csak véleményezési, hanem lehetőleg egyetértési joga legyen. Nagyon sokat beszéltünk az ár kérdéséről, ezért szeretnénk azt, ha az árképzésnek sokkal nagyobb kontrollja lenne, de úgy látjuk, hogy ezt nem támogatta az előterjesztő.

A 39. ajánlási pontban a bírság összegére tettünk javaslatot. Mi úgy gondoljuk, hogy aki ezt a közszolgáltatói tevékenységet folytatja, annak szigorúbb bírsággal kelljen szembenézni, mint 150 ezer forint. Egy közszolgáltató, aki nem úgy végzi ezt a nagyon fontos szolgáltatást, amelynek a helytelen végzése emberéletekbe is kerülhet, és maximálisan csak 150 ezer forinttal lehessen bírságolni, ezt mindenképpen kevésnek tartjuk, holott láthatjuk a törvényjavaslatban, hogy önmagában a szolgáltatást igénybe vevőt maximum 30 ezer forinttal lehet büntetni.

Ezért javasoltuk ezen bírság összegének az emelését. Itt is meglepődve látom, hogy a fogyasztóvédelmi bizottság egyharmada sem támogatja ezt a módosító javaslatot, hiszen éppen azt gondolnám, hogy a fogyasztóvédelmi bizottság a fogyasztók érdekeit kívánja szem előtt tartani. Arra kérem a kormányt és az előterjesztőt - aki, úgy látom, egyetért ezzel a módosító javaslattal -, hogy ne vegye figyelembe a fogyasztóvédelmi bizottság véleményét, hanem támogassa a mi módosító javaslatunkat.

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

(19.30)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage