CSAMPA ZSOLT, a honvédelmi és rendészeti bizottság előadója, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom a tisztelt Házat, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottság 2012. május 31-i ülésén megvitatta az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) műveleteiben történő további magyar katonai szerepvállalásról szóló 2186/2008. kormányhatározat módosításáról szóló 1126/2012. kormányhatározatban foglalt döntésről szóló J/7223. számú beszámolót. A bizottság többségi vélemény alapján a beszámolót általános vitára alkalmasnak találta.

A honvédelmi és rendészeti bizottság a honvédelemért felelős miniszter tájékoztatása alapján, a kormány alaptörvényben történt felhatalmazása alapján döntött a Magyar Honvédség Mi-35 légi kiképző-támogató csoport egyszeri, 4 hónappal történő meghosszabbításáról. Ugyanakkor az alaptörvény arra is kötelezi a kormányt, hogy számoljon be az Országgyűlésnek a Magyar Honvédség külföldi hadműveleti területen végzett tevékenységéről. A Honvédelmi Minisztérium eleget tett beszámolási kötelezettségének, tájékoztatta a bizottságot a NATO vezette ISAF műveleteiben történő magyar katonai hozzájárulás meghosszabbításának részleteiről.

Tisztelt Országgyűlés! A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának többségi véleménye alapján az előterjesztést általános vitára alkalmasnak találta. Kérjük a tisztelt Házat, képviselőtársaimat, hogy támogassák az országgyűlési határozatot.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage