NYAKÓ ISTVÁN (MSZP): Nem ön dönti el, hogy én visszaadom-e a mandátumomat, és nem ön dönti el, hogy ebben a parlamentben ülhetek-e vagy nem. Mind a kettőről fognak dönteni 2014-ben. Éppen ezért el fogom nekik mondani azt, hogy maguk az egykulcsos személyi jövedelemadóval 550 milliárd forintot csoportosítottak át; tisztelt választópolgárok, 550 milliárd forintot csoportosítottak át a kis keresetű emberektől a gazdagok felé. Ebből a pénzből magának is jutott bőven a zsebébe, képviselő úr, meg még sok képviselőtársának. 550 milliárd forint! Nem az adósságról beszélek, hanem arról, amit önök csináltak.

A 16 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadó miatt 550 milliárd forintot vettek ki az egyszerű emberek zsebéből, azzal együtt, hogy mondjuk, a magán-nyugdíjpénztári vagyon elsíbolása után kötvényeknél most 18 milliárd forintot bukott be az állam. Én ezekről a pénzekről beszélek, és arról beszélek, hogy egyébként ezeket az embereket önök cserbenhagyták. 62 ezer forint volt 2010-ben a közcélú foglalkoztatásra kiadott pénz 8 óra munkáért. Most 47 ezer forint. Közben eltelt két év, infláció volt és még sok minden más.

Maguk négy évre vetítve 740 ezer forintot vettek ki egy közmunkás zsebéből. Ezt magyarázza meg, képviselő úr, és adja hozzá ez az 550 milliárd forintot!

Ennyit szerettem volna mondani, és ezt tartom továbbra is. Mondom még egyszer, el fogjuk mondani természetesen a választóknak. Nem adósság, hanem azt, amit önök csináltak, és amit önök gyártottak le ezzel a gyalázatos gazdaságpolitikával. De akkor arra válaszoljon: meg lehet élni 47 ezer forintból, képviselő úr? (Kontur Pál: Reggel, délben, este hazudtok!) Mert két minisztertől ezt már hallottam, meg egy országgyűlési képviselőtől is (Az elnök csenget.), azzal együtt, hogy Farkas Flóriánt továbbra is várjuk (Az elnök csenget.) az ülésterembe természetesen. (Kontur Pál: Hazudsz reggel, délben, este!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage