DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Én nem általánosítottam, és nem mondtam azt, hogy ez az egyetlen megoldás. Azzal kezdtem éppen a beszédemet, hogy a szerintem leghatékonyabb megoldásról fogok beszélni, de nem mondtam azt, hogy ez az egyetlen megoldás, és azt se mondtam, hogy minden más megoldási lehetőséget ki kell zárni, csak elmondtam azokat a tapasztalatokat, amelyeket a már működő, több évtizede működő iskolában tapasztaltam.

Nyilvánvalóan vannak olyan iskolák, ahol más módszertan az, ami hatékony lehet, csak az a baj, hogy ezt a bentlakásos iskolára vonatkozó javaslatunkat Balog Zoltán miniszter úr a miniszteri meghallgatásán az oktatási bizottságban is például elvetette, hiszen ő azt mondta, hogy semmiképpen, akármilyen a család, semmiképpen nem jó bentlakásos iskolába küldeni a gyermekeket. Szerintünk és a Jobbik szerint van olyan családi helyzet, amikor a gyereknek a gyermek érdekében szükséges az, hogy normális higiéniai környezetben, normális környezetben tanulhasson, és biztosítsuk azokat a körülményeket, hogy tudjon tanulni, dolgozni, mert nagyon sok olyan család él, ahol egész egyszerűen ezek a körülmények nem biztosítottak.

Tehát kérem, hogy ne forgassa ki a szavaimat, nem általánosítottam, és elmondtam, hogy pont a Jobbik az, aki nem általánosít, hiszen nem mondom azt, hogy csak cigány gyerekek járhatnak ilyen iskolába, holott ez az anyag például kimondja, hogy csak cigány gyerekeknek biztosítanak munkalehetőséget, egészségügyi szűrővizsgálatot, szakképzettségi lehetőséget. Hát nem mi vagyunk azok, akik általánosítunk, és különbséget teszünk cigány és nem cigány gyerekek és emberek között, hanem épp ez az előterjesztés!

Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage