TÓTH CSABA (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Államtitkár úr, ez egy szánalmas, semmitmondó válasz volt, ezt nem lehet elfogadni. (Szórványos taps és közbeszólás az MSZP soraiból: Bravó!)

Válaszából egyvalami derül csak ki számomra, hogy önt nem érdekli ezeknek az embereknek a sorsa. Mert, ha érdekelné ezeknek az embereknek a sorsa, ott lett volna három héttel ezelőtt a tüntetésükön. Ha érdekelné ezeknek az embereknek a sorsa, átvette a petíciójukat. Ha ott lett volna ezen a tüntetésen, akkor láthatta volna, hogy ezek az emberek mennyire el vannak keseredve.

S miután nem volt ott, államtitkár úr, nem hallotta a véleményüket, ezért szeretném az egyik felszólaló néhány mondatát önnek felolvasni. "Nem csak fegyverekkel lehet egy népet, társadalmi csoportokat vagy tömegeket kiirtani, meggyilkolni. Lehet azt úgy is csinálni, hogy a tisztelt képviselő urak a parlamentben megnyomják a szavazógombokat. Tisztelt Képviselő Urak! Miniszterek! Ha már ennyire meg akarnak szabadulni ettől a társadalmi csoporttól, akik a kegyetlen munkába és az ország építésébe belerokkantak, ha ez a tervük velünk, a lassú kínhalál, akkor kérem, pusztán emberségből lövessenek inkább minket a Dunába, gyorsabb és szenvedésmentesebb (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a halál. Maguk ezt is megtehetik a kérharmadukkal." (Felzúdulás, közbekiáltások a kormánypártok soraiból: Na! Na!)

Válaszát nem fogadom el. (Taps az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage