NYAKÓ ISTVÁN (MSZP): Kedves Miniszter Úr! "Újra konzultál az Orbán-kormány. Törvénysértés és szemfényvesztés!" a címe az azonnali kérdésemnek, és mindjárt két lépésben megvilágítom önnek, mire is gondolok. Első lépés a szemfényvesztés. Orbán úr adóforintokból hirdeti magát boldognak és boldogtalannak, Battonyától Nemesmedvesig a következőket állítja: mi, magyarok két éve úgy határoztunk, hogy minden fontos kérdést megbeszélünk egymással, mielőtt döntést hozunk. Majd így folytatja: most döntéseket kell hoznunk a magyar munkahelyek érdekében. S végül kimondja a tutit: számítunk mindenki véleményére.

Tisztelt Miniszter Úr! Hogyan magyarázza ezek után, hogy az Orbán-kormány munkaügyekkel foglalkozó tagja a Magyar Nemzetben a következő kijelentést tette: semmilyen gyakorlati haszna nem lesz a nemzeti konzultációnak, azt a munkaügyi politikában nem fogja az Orbán-kormány hasznosítani.

A második lépés a törvénysértésé. Az adatvédelmi biztos úr jogerős határozatban állapította meg önökről, hogy a szociálisnak nevezett konzultáció alkalmával törvénysértő módon gyűjtöttek az állampolgárokról politikai adatokat, így azokat haladéktalanul meg kell semmisíteniük. Önök a jogerős döntést nem akarják végrehajtani.

Tisztelt Miniszter Úr! Két kérdésem van: a) önök tényleg hülyének nézik az embereket, tisztelt Navracsics úr? A második kérdésem: b) önök tényleg tudatosan megszegik Magyarország törvényeit? (Wittner Mária: Nem szégyelled magad?)

Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage