ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! A jegyzők befejezték a név szerinti szavazás összesítését. Megállapítom, hogy az Országgyűlés az ajánlás 62. pontjában szereplő módosító javaslatot 103 igen szavazattal, 251 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Most soron következik a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek vonatkozásában a beszállítókkal szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló 2009. évi XCV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Győrffy Balázs fideszes képviselőtársunk önálló indítványát T/7033. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/7033/8. és 9. számon kapták kézhez képviselőtársaim. Az előterjesztői zárszó már elhangzott, most a határozathozatalok következnek.

Az ajánlás 2. és 11. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekről nem határozunk. Tájékoztatom Önöket, hogy az előterjesztő az ajánlás 1., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 12., 13., 14., 15., 16., 17. és 18. pontjait támogatja. Ezek közül a Fidesz az ajánlás 4. pontjáról, a Jobbik pedig a 17. és 18. pontjáról kért külön szavazást.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat a külön szavazásra kért indítványok kivételével? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 337 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 10 tartózkodás mellett elfogadta.

Most a külön szavazásra kért indítványokról döntünk.

Az ajánlás 4. pontjában Obreczán Ferenc az 1. §-t új rendelkezéssel egészíti ki. Ebben meghatározza a közeli lejáratú termék fogalmát. Az előterjesztő támogatja, de a Fidesz kérésére külön szavazunk.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 58 igen szavazattal, 292 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

A 17. pontban a mezőgazdasági bizottság a hatályba léptető rendelkezést módosítja. Ez magában foglalja az ajánlás 18. pontjában Obreczán Ferenc indítványát is. A törvényi rendelkezéseknek alkalmazási határidejére és a korábbi szerződések szabályaira Gaudi-Nagy Tamás képviselő úr terjesztett elő alternatív módosító javaslatot a kiegészítő ajánlás 1. pontjában.

Először a kiegészítő ajánlás 1. pontjáról, vagyis Gaudi-Nagy Tamás képviselő úr javaslatáról döntünk. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 45 igen szavazattal, 303 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

(18.00)

Most a mezőgazdasági bizottság javaslatáról döntünk a 17. pont szerint. Az előterjesztő támogatja, de a Jobbik kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 287 igen szavazattal, 59 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Határozathozatalunk végére értünk, tisztelt képviselőtársaim, a zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a budapesti Istvánmező rehabilitációs programjáról, kiemelten a Budapesti Olimpiai Központ integrált rekonstrukciójáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala és lehetőség szerint a zárószavazás is. Hadházy Sándor, Szalay Ferenc, Papcsák Ferenc és Nagy Csaba fideszes képviselőtársaink önálló indítványát T/7263. számon, a sport- és turizmusbizottság ajánlását pedig T/7263/3. számon kapták kézhez. Az előterjesztői zárszó már elhangzott, most a határozathozatal következik.

Az ajánlás egyetlenegy pontját sem támogatják az előterjesztők, és a szükséges bizottsági támogatást sem kapta meg, de az MSZP kérte arról a szavazást.

Az ajánlás 1. pontjában Lamperth Mónika és más képviselők a törvényjavaslat 4. § (3) bekezdésének elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés lehetőséget teremt egyes előírások alóli felmentésre.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 67 igen szavazattal, 235 nem ellenében, 45 tartózkodás mellett elutasította.

A határozati házszabályi rendelkezések értelmében elfogadott módosító javaslat hiányában sor kerülhet a zárószavazásra. Emlékeztetem önöket, hogy a kormány támogató álláspontja korábban már elhangzott. Arra figyelemmel, hogy az előterjesztés sarkalatossági záradéka szerint a 2. § elfogadásához minősített többségű határozathozatalra van szükség, a zárószavazásra két részletben kerül sor.

Kérdezem a tisztelt országgyűlést, elfogadja-e a T/7263. számú törvényjavaslat 2. §-ának rendelkezését. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kettőharmadával! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslat 2. §-át, vagyis a minősített többséget igénylő szakaszt 245 igen szavazattal, 60 nem ellenében, 46 tartózkodás mellett elfogadta.

Most az egyszerű többséget igénylő rendelkezésekről döntünk. Kérdezem önöket, elfogadják-e ezeket. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit 243 igen szavazattal, 59 nem ellenében, 45 tartózkodás mellett elfogadta.

Soron következik a termékek piacfelügyeletéről szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/6945. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/6945/4. és /7. számon kapták kézhez. Most a határozathozatalok következnek.

Tájékoztatom önöket, hogy az előterjesztő az ajánlás 1., 2., 3., 4. pontjait, valamint a kiegészítő ajánlás 1-17. pontjait támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 298 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 52 tartózkodás mellett elfogadta.

Határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a Nemzeti Eszközkezelő működésével kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az előterjesztést T/7034. számon, az egységes javaslatot pedig T/7034/9. számon kapták kézhez a képviselőtársaim. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/7034. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 339 igen szavazattal, 9 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Soron következik az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/6960. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/6960/55., /66., /69. számon kapták kézhez a képviselőtársaim.

Az előterjesztői zárszó már elhangzott, most a határozathozatalok következnek.

Felkérem Nyakó István jegyző urat, ismertesse a határozathozatallal kapcsolatos információkat:

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage