SZABÓ TIMEA (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Miután túlságosan felizgatta magát itt a kormánypárti társaság ezen az utóbbi felszólaláson, hadd mondjam el, hogy nem azt vontuk kétségbe, hogy vallásszabadság van-e Magyarországon, vagy nem, az egész eljárást kérdőjeleztük meg, illetve azt az alapjogi sérelmet, ami sajnos benne foglaltatik a jelenlegi törvényben.

Megköszönöm az ellenzéki pártok támogatását a jobbító szándékú javaslatot illetően, és nagyon sajnálom, hogy a kormánypártok közreműködésével megint oda fogunk eljutni, hogy nem a Magyar Országgyűlés korrigál egy ilyen alapjogi sérelmet, hanem megint az Európai Uniónak, jelesül a strasbourgi bíróságnak kell kimondania azt, hogy Magyarország ismételten nem felelt meg ezeknek az európai normáknak, azoknak az egyezményeknek, amelyeknek Magyarország is aláírója.

Nagyon sajnálom, hogy megint megvárjuk azt, hogy nemzetközi színtéren megint szégyenbe hozzák az országot, és nagyon sajnálom azt, hogy egyébként Lukács Tamás elnök úr nem szólt arról, hogy az őáltala is beterjesztett eredeti javaslatban is az szerepel, hogy bíróság döntsön az egyházak bejegyzéséről, és ne az Országgyűlés.

Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage