MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Jobbik nem tartja életszerűnek, hogy ez a javaslat jelentősen hozzájárulna a politikusok körül kialakult, mára tarthatatlanul elhatalmasodott és káros gazdasági lobbi visszaszorításához. Ennél a javaslatnál egy sokkal átfogóbb javaslatra lenne szükség, de azt azért el kell ismerni, hogy felhívja a jelenségre a figyelmet, ami azért üdvözítő.

Csak abból a néhány ügyből, ami mostanában napvilágot látott, világosan látszik, hogy a jó politikai kapcsolatokkal rendelkező erős gazdasági szereplők nemcsak a szó elfogadható értelmében lobbiznak képviselőknél, kormánytagoknál, hanem bizony a törvényalkotás aktív részeseivé váltak, ami nemcsak az Országgyűlés függetlenségét kérdőjelezi meg alaposan, de milliárdokban mérhető nemzetgazdasági károkat is okozhat.

Tehát azt kell hogy mondjam, hogy összességében a Jobbik a tárgysorozatba-vételt támogatja, ahogy már mondtam, nem azért teszi ezt, mert hozzájárulna jelentősen a probléma megoldásához, de a figyelemfelhívásra, úgy gondoljuk, elegendő lehet, hiszen az, ami az elmúlt 22 évben zajlott Magyarországon ebben a kérdésben, úgy gondoljuk, tarthatatlan. Nincsenek illúzióink, de ha azt elérjük, hogy a Parlament falai között legalább néhány őszinte szó elhangzik ebben a kérdésben, már akkor is előreléptünk.

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage