Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Megpróbálok egy nagy levegőt venni, és a Gyurcsány-Bajnai-féle gazdasági ámokfutás tényeinek, számainak ismeretében megpróbálom visszafogottan előadni azt, hogy mi a bajunk ezzel az előterjesztéssel.

Való igaz, hogy Magyarországon arra lenne szükség, hogy értékteremtő munkahelyek jöjjenek létre. Való igaz, hogy nem az IMF által finomra hangolt, Széll Kálmán című megszorító csomag által kellene egy 600 milliárdos újabb sarcot rakni a magyar emberek nyakára. De az is igaz, hogy az a megoldásnak látszó valami, amit önök ide elénk leraktak, ami a beruházók bizalmának visszaszerzésére irányul, és az egyik legfőbb kitétele az EU jogrendszeréhez való következetes és feltétlen alkalmazkodás, pontosan azzal ellentétes, amelyre el kellene Magyarországnak indulnia. Tehát amikor önök itt arról beszélnek, hogy ki kell vezetni az ágazati különadókat, akkor mi a jobbik Magyarországot látván arról beszélünk, hogy igenis a bankok vegyenek részt a közteherviselésben és azok a multinacionális intézmények is, amelyek ezt nem tették meg. Amikor azt mondják, hogy az egykulcsos adózás káros, akkor azt mondom, hogy igazuk van. De amikor azt mondják utána, hogy a költségvetés bevételi oldala azért csappant meg, mert a külföldi befektetők bizalma hiányt és csorbát szenvedett, akkor én azt mondom, hogy tetszettek volna azt a 4500 milliárd forintot megfogni, amit a multik adózatlanul visznek ki Magyarországról évente; tetszettek volna nem olyan szintre növelni az államadósságot, mint amit a Bajnai-kormány elkövetett, ami egy gazdasági terrorcselekmény volt Magyarország ellen (Közbeszólások az MSZP soraiból.); és tetszettek volna most nem az államadósság csökkentésének igényéről beszélni, amikor rekordszintre növelték azt. Hozzáteszem, ugyanezt folytatja a Fidesz-KDNP-kormányzat is.

De ezzel szemben, amiről beszélni kellene, az az államadósság újratárgyalása, az Európai Unióval való kapcsolatrendszerünk teljes körű felülvizsgálata, a magyar föld és vízkészletek védelme bármi áron bárkivel szemben. Ez lenne a gazdasági kibontakozás útja, nem pedig az, hogy IMF-hitelek után dörgölőzni, kuncsorogni, és dörgölőzni bármi áron bárkihez, csak ne független Magyarországot akarjanak építeni, hiszen ez az önök politikája.

Köszönöm a figyelmet. (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Úgy van! - Taps a Jobbik padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage