DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Megdöbbentő, hogy ilyen alapvető javaslatoknál a kormányoldal telt ház mellett hallgat. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Itt a Jobbik eljátssza, mintha ő lenne az ellenzék ellenzéke, önök meg egyszerű cinizmussal maximum hörögnek, kiabálnak, de értelmes mondatot a Ház vitájához nem akarnak hozzátenni. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból. - Balla György: Szégyelld magad!)

Amikor a befektetői bizalom visszaszerzéséről van szó, a gazdasági növekedés beindításáról van szó, akkor önök ne kiabáljanak a világba, hanem értelmes, artikulált szavakat fogalmazzanak meg. (Balla György: Az értelmes mondatokat se hallanád meg!) Legyenek kedvesek vitatkozni! Álljanak fel, nyomjanak gombot, támogassák az előterjesztést, akkor lenne belőle vita, és akkor meg tudnánk tárgyalni azt, hogy ami ebben az előterjesztésben szerepel, az érdekes vagy nem érdekes. (L. Simon László: Nem!) Önök erőből nyomnak le mindent, és a végén önöket fogják erőből lenyomni a választók.

Tehát ez, amit önök két év alatt produkáltak, nem tetszik a népnek, és jó lenne, ha kezdenék az együttműködést azoknak a gondolatoknak a mentén, hogy gazdasági eredményt tudjanak produkálni; hogy olyan eredményeket tudjon elérni ez az ország, amire nemcsak büszke lehet, hanem egyszerűen jobban meg lehet élni; hogy ne legyenek olyan problémák, amivel a vidéki választók jönnek, hogy a hó végén már nincs mit adni a családnak vacsorára, a csekket nincs miből befizetni.

Tehát én azt kérem önöktől, tisztelt képviselőtársaim, vegyenek erőt magukon, és változtassanak azon a gyakorlaton, hogy még a saját előterjesztéseikhez sem szólnak hozzá, vegyék komolyan az ellenzék javaslatait, vessék össze azokkal a szakmai javaslatokkal, amit egyébként is hallanak, és próbáljanak végre felelősen viselkedni ebben a Házban. (Taps az MSZP soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage