SIMON GÁBOR (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az át nem gondolt kormányzati lépéseknek egy állatorvosi lova az, ami a Malévnál történt.

Gondoltam, hogy a nyolc évre meg a múltra fog hivatkozni. Tisztelettel kérem, ezt többet a Malév esetében ne tegyék (Derültség a Fidesz soraiban.), hiszen az önök kormányzatában, az önök frakciójában ül olyan szakpolitikus, aki az elmúlt időszakban, még a kormányváltás időszakában napra pontosan tételesen információs helyzetben volt. Ha ön ezt nem tudja, akkor kérdezzen utána. Nyilvánvaló, meglepetést fognak önnek okozni, hogy volt olyan kormánypárti politikus, szakpolitikus, aki tételesen tudta, hogy mikor mi fog történni, azt is mondhatnám, hogy szinte egyeztetés volt önökkel ebben a kérdéskörben.

Nekem egy dolog fontos, államtitkár úr: nézzenek bele a kamerába, és mondják azt őszintén, hogy ezt a kérdést meg fogják oldani, hogy egyetlenegy Malév-dolgozónak sem kell majd az utcára úgy kerülni, hogy a jogos járandóságát nem fogják önök kifizetni. Szeretném, ha ezt megtennék, és nyilvánvaló, ennek eredményeként elgondolkodjanak a következményeken.

Köszönöm szépen. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Így van! - Taps az MSZP padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage