BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Bocsásson meg, hogy reagálok, bár az imént elhangzott Vágó Gábor képviselőtársam hozzászólása egyáltalán nem volt tárgyszerű. Kérem, ne tegye ezt, mert nem a költségvetési törvény maga van most az asztalon. A felsőoktatásról is vitatkozhatunk, csak arra kevés az idő, és szívesen elmondom a vélekedésemet, hogy hol tolták el a liberális körök, és hogyan hozták veszteségbe és deficitbe a magyar felsőoktatást.

(14.20)

De azért azt meg kell értenie, és ha nem érti, az az ön baja, hogy nem Matolcsy úr a probléma, hanem a világgazdaság és a pénzügyi problémák és az eladósodottság. Azért ezt látnia kell önnek, mert különben tudom, hogy mindenről mindig ugyanaz jut az eszébe, a fenntarthatóság meg a zöld meg az önök javaslata, de ezek mind butaságok. Ön mindenhol megszorítani akar.

Én megnéztem az önök programját - semmit nem ér! (Derültség az LMP és a Jobbik soraiban.) Abból nem lépünk előrébb. Semmit nem ér. (Vágó Gábor tapsol.) És tudja mit? Ha önnek kritikája van akár a kormány bárminemű gazdasági elképzelését illetően, akkor tudja mit, ez, amit önök csináltak abban a zöld könyvecskében, az tényleg átverés-show, úgyhogy komolytalan dolog. Nem tudom, hogy ki írta önöknek és hol hablatyolták össze, meg hol keverték össze - komolytalan liberális, hangzatos szavak.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage