DR. NYIKOS LÁSZLÓ (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Szeretném hangsúlyozni, hogy minden költségvetés báziselvet figyelembe véve készül, szóba került itt Babák képviselőtársam normál hozzászólásában. A jövő évi költségvetési törvényjavaslatnak éppen az egyik hibája az, hogy nincsen bázisa. Itt egyetlenegy év lóg a levegőben, a 2013-as javaslat. (Babák Mihály: Nulla bázisú!) Babák képviselő úr mint gyakorló polgármester nyilván tudja, hogy kell egy bázisév vagy több bázisév, hogy lehessen mihez hasonlítani. Ez az egyik dolog.

A másik pedig az, hogy miért a Számvevőszéket hozom példának. Többek között azért, mert az önök egyik szent tehenéről van szó, amelyiknek a törvényébe sikerült belefogalmazni egy olyan passzust, ami nyugodtan pályázhatna egy Európa-csúcsra vagy világcsúcsra.

A következőképpen szól, idézem a számvevőszéki törvény 2. §-ából azt a mondatot, miszerint az ÁSZ költségvetését úgy kell megállapítani, hogy ne legyen kevesebb az előző évi központi költségvetésben megállapított összegnél.

Ha ez így van a törvényben, az önök által megszavazott törvényben, egyik ellenzéki párt sem szavazta meg ezt a számvevőszéki törvényt, mert ilyen butaság nagyon sok van benne, ez azt jelenti, hogy 400 millió pluszt kér a Számvevőszék 2013-ra. Ezt önök meg fogják szavazni, és akkor 2014-ben már ez a bázis, és aztán innen megy fölfelé, mint a lenini úton tovább, egészen a csillagos égig, mert kevesebb sohasem lehet, mint amennyi a bázis volt.

Ennyit a bázis jelentőségéről az államháztartási törvényben és a költségvetésben. Köszönöm, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage