VÁGÓ GÁBOR (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Az előttünk lévő törvényjavaslat 9. pontjához, mégpedig az államháztartásról szóló 2011. évi törvény módosításához szeretnék hozzászólni, a 13. § (1) bekezdéséhez.

Itt azzal indokolnak, hogy egyszerűsödik több előirányzat-csoport is, és hogy a lakástámogatás mint kiemelt előirányzat megszűnik.

Azt gondolom, hogy a lakástámogatásnak kiemelt előirányzatnak kellene lennie, hiszen ma egy kibontakozó lakhatási krízist láthatunk Magyarországon, amelyre nem megoldás az, amit a kormány is véghezvisz, hogy egyszerűen az Állami Eszközkezelőre tolja ezt a problémát. Hiszen nemcsak a devizahitelesek vannak ma jelenleg lakhatási válságban, nagyon sok olyan ember van, aki rezsitartozása miatt vagy a magas bérleti díjak, a magas rezsiárak miatt kerül nagyon rossz helyzetbe.

A lakástámogatást nem lehet csak úgy egyik napról a másikra lehúzni, azzal indokolva, hogy a Nemzeti Eszközkezelő mindenre megoldást ad. Az LMP szerint egy kiterjedt közösségi bérlakásszektor lehetne valójában a megoldás, és ehhez igenis, szükség van a lakástámogatási kiemelt előirányzatra, amelyet most ez a törvényjavaslat megszüntet.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az LMP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage