DR. KISS SÁNDOR (Jobbik): (Mikrofon nélkül:) Köszönöm a szót, elnök úr. Hozzá szeretnék szólni tulajdonképpen a 62., 64., 77., 109. és a 150. ajánlási pontokhoz. Nagyjából hasonló témát ölelnek fel, de előzőleg hallottuk Ékes József képviselőtársamat, és akkor eszembe jutott, hogy Olaszországban is a maffia mire teszi rá a kezét. A kábítószerre meg a hulladékra. Ez mutatja, hogy mekkora üzletről van szó, és hogy milyen jövedelmek képződnek a hulladékkezeléssel kapcsolatban.

Tulajdonképpen ehhez is kapcsolódik a módosító javaslatom, hogy mikor bonthatja fel az önkormányzat a szállítási szerződést. Úgy gondolom, hogy az árképzés egy nagyon sarkalatos része a hulladékgazdálkodásnak. Én arra tettem javaslatot - nyilván nem támogatta az előterjesztő, de kérem, hogy valamilyen módon építse be majd a következőbe -, hogy amikor azt tapasztalja ezt a hulladékszolgáltatást, közszolgáltatást igénybe vevő, hogy vele szemben nem megfelelő árképzést alkalmaznak, magyarul: átverték, akkor ez igenis legyen indok arra, hogy felmondhassa ezt a közszolgáltatási szerződést.

Tehát nehogy az forduljon elő, amit akár Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tapasztalok, hogy olyan hulladékszállítási szerződések vannak még most is érvényben, mert az önkormányzat azt kötötte meg, ami bizony előnytelen, és nem tud belőle kilépni. Amennyiben az önkormányzat ilyet tapasztal, akkor igenis adjuk meg annak a lehetőségét, hogy felmondhassa ezt a szerződést.

A másik pedig az, hogy a 150. ajánlási pontban továbbra is azt mondom, hogy figyelembe kell venni a lakosság költségviselő képességét...

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage