KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Ékes képviselő úrra szeretnék reagálni, arra, amivel befejezte, hogy mennyire kirabolták ezt az országot. Most napvilágot látott egy számadat, amelynek a pontosságát, hitelességét én még nem tudtam ellenőrizni, amely azt mondta ki, hogy 240 milliárd dollárnyi vagyon ment ki ebből az országból off-shore cégeken keresztül a rendszerváltás óta. Tehát 240 milliárd dollár, egy egészen elképesztő összeg, az államadósság sokszorosa, és hogyha ennek csak a töredéke igaz, az is nagyon brutális, azt kell hogy mondjam.

A másik, amire reagálni szerettem volna: Ékes képviselő úr azt mondja, hogy már akkor látszott, hogy mekkora hatalmas nagy feladat ez. Pontosan ezért nem értettem, hogy akkor miért egy féléves, hat hónapos határidőt adott meg hozzá az előterjesztője annak idején, 2011 júniusában, és miért egy ellenzéki módosító indítvány kellett hozzá, hogy ezt egy évre kitoljuk, már lassan egy fél év eltelt, és még mindig nem sikerült teljesíteni, tehát most újabb hónapokkal ki kell hogy toljuk. Persze hogy nagy munka, de legalább valami részeredményeket szeretnénk benne látni.

Ami még nagyon lényeges dolog, és rátapintott Ékes képviselő úr, az pedig a kármentesítések ügye, a kármentesítési program keretében végrehajtott kármentesítések ügye, hiszen kiprivatizálni fillérekért egy céget, majd az ott lévő szennyezést állami forrásból eltakarítani vagy legalábbis papíron eltakarítani, ez egy hatalmas nagy üzlet volt a '90-es, a 2000-es években, és az még ma is egyébként. Ennek utánajárni, az megint csak megérne talán egy külön parlamenti vizsgálóbizottságot is, de mindenesetre egy kormányzati vizsgálatot mindenképpen, mert itt azt hiszem, hogy nagyon-nagyon súlyos dolgokra bukkanhatnánk.

Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage