KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Utoljára, csak mintegy összefoglalásképpen, és a Szilágyi György által elmondottakra is reagálva vagy ráerősítve talán az eddigiekre.

A privatizációs szerződések környezetvédelmi vállalásai általában olyan vállalások, amelyek jelentős összegbe, befektetésbe kerülnének a céget kiprivatizáló magánszemélyeknek vagy jogi személyeknek, és ezért nem nagyon szeretik ezeket elvégezni. Nem véletlen, hogy ezek vannak most itt a vizsgálat látókörében, hiszen ezek legtöbbször olyan, vagy veszélyes anyagokhoz, vagy veszélyes hulladékokhoz kapcsolódnak, amelyek nagy környezeti kárt tudnak okozni, és egyébként pedig a megsemmisítésük óriási nagy költségekbe kerül.

Ezért most nemcsak a privatizációs szerződésekkel kapcsolatban, de általánosságban is elmondható, és ezt én többször elmondtam már itt a tisztelt Házban, és meg tudom erősíteni újra és újra, hogy maffiaszerűen zajlik Magyarországon a veszélyes hulladéknak a nagy mennyiségben való eltüntetése, szervezett bűnözői körök vannak és voltak ráállva a veszélyes hulladék eltüntetésére.

Akár, hogyha Ékes képviselő úrra nézek, Ajka környékén legendákat lehet arról hallani, hogy a bezárás előtt a különböző tárnákba milyen kamionszámra hordták le a veszélyes hulladékokat, amit ugyan bizonyítani azóta se tud senki, hiszen azokat a tárnákat lezárták, és azóta már a karsztvíz újra elöntötte őket, de hát nyilván ezzel örökre elszennyezik a vízbázisokat, a legnagyobb kincsünket.

Tehát abszolút zéró toleranciával kellene ezekkel szemben fellépni, és a lehető legnagyobb szigorral, hiszen a jövőnket és az utódaink életfeltételeit teszik tönkre, és a magyar földet szennyezik el, akik, még egyszer mondom, ezeket a szervezett bűnözői körökhöz is köthető cselekményeket elvégzik, legyen szó akár égetésről, akár hulladék föld alá eltüntetéséről vagy vízbe öntéséről.

Úgyhogy kérem a kormányzatot, hogy nemcsak ebben az ügyben, hanem minden ilyen ügyben a lehető legnagyobb szigorral lépjen föl, és itt is (Az elnök csenget.) a felderített szabálytalanságokat a törvény szigorával torolja meg.

Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage