SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nem kívántam hozzászólni, hiszen itt elvileg egy módosításról van csak szó, hogy toljuk ki a határidőt, amíg ez a vizsgálóbizottság vizsgálódhat. Gruber képviselőtársam annyira kimerítően próbálta ezt alátámasztani, hogy akkor megkérdezem, ha ennyire pontosan szeretnének tájékozódni a Malév vagy a Budapest Zrt. ügyében, akkor miért nem támogatták azt a jobbikos javaslatot, hogy az a vizsgálóbizottság ne 2002-2010 között vizsgálja ezeket az ügyeket, hanem 1998-tól. Hiszen ez volt a jobbikos javaslat.

Ha annyira tisztán szeretnének látni, hogy miért alakult ki ez az egész dolog, akkor valószínűleg érdekes lett volna, ha vizsgáljuk ezt az időszakot is. Én tudom, hogy miért nem szerették volna: mert kiderült volna, hogy 2001-ben önök teremtették meg annak a lehetőségét, hogy utána a szocialisták valóban az egészet tönkretegyék és elvigyék, hiszen az a Fónagy János, aki ma is államtitkárként az önök kormányában ül, ő hozta azt a határozatot, ami lehetővé tette ezt az egész dolgot. Hát ha ennyire tisztán szerettek volna látni, akkor valóban '98-tól kellett volna vizsgálni. Lehetett volna változtatni rajta, lehetett volna még nagyobb határidőt adni, és tisztán láthattunk volna a Malév ügyében.

Ezt csak azért mondom el most, mert itt végül is - még egyszer mondom - semmi másról nem kellene döntenünk, mint arról, hogy határidő-hosszabbítást adjunk ennek a vizsgálóbizottságnak a működésére. Ezt természetesen a Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatni fogja, meg fogjuk adni ezt a határidőt, de szerintem a végleges konklúziókat majd vonjuk le akkor, amikor a vizsgálóbizottság befejezte a működését, és kihangsúlyozom: akik most éppen nincsenek itt - mert a munkájukat nem végzik -, a szocialisták, ők csinálták és ők tették tönkre a Malévot, de az alaphelyzetet sajnos önök teremtették meg 2001-ben, és ezt el kellene ismerni. Ha '98-tól vizsgáltuk volna, akkor ezt meg is lehetett volna tenni, önök nem járultak ehhez hozzá, 2002-től voltak hajlandók vizsgálni ezt az egész ügyet.

Továbbra is támogatjuk, hogy vizsgáljuk ki, derítsük ki a felelősöket, csak legyenek is felelősök ebben az ügyben is.

Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage