ZAKÓ LÁSZLÓ (Jobbik): Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. Én sem kívántam volna eredetileg hozzászólni, csak Varga képviselőtársam szerintem észre sem vette, de a felszólalásában nem meghallgatásról, hanem kihallgatásról beszélt. Kérem, majd a jegyzőkönyvben ezt olvassa vissza, hogy én nem értettem félre. Tehát innentől kezdve az elszólásból számomra az is világossá vált, hogy itt azért ilyen macska-egér harcként kívánják önök ezt beállítani. Semmi gond, tehát a felelősöket meg kell találni, de azért úgy gondolom, az évek elmúltával majd új megvilágítást kap ez a Malév-kérdés, amikor a fapados járatok behozataláról, a Wizz Air-járat átvételéről majd utólag fogunk biztosan vizsgálatot kezdeményezni.

Nem akarásnak nyögés a vége. Tehát amikor önök kormányoldalon csak beszélnek róla, de semmit nem tesznek egy új nemzeti légitársaság megalapításáért, létrehozásáért, akkor egyre erősebbé válik a gyanú, hogy mindaz, ami itt most az utóbbi hónapokban, február eleje óta a csőd bejelentésétől számítva történt az országban, az sem a véletlen műve.

Tehát csak annyit szeretnék még egyszer rögzíteni, hogy ön kihallgatja mint bizottsági elnök a behívottakat. Az egy másik kérdés, hogy hét ülés volt 15 óra hosszban - ahogy olvastam az előterjesztésben -, ha valaki nagyon rá szeretne ugrani egy kérdésre, akkor szerintem semmi akadálya, hogy hetente többször, hosszabban, hónapokon keresztül vizsgálódjon. Ma már a második olyan törvényjavaslatot tárgyaljuk, ahol határidőt módosítunk. Vagy túlvállalásról van szó, vagy az erő kellő fel nem méréséből fakadnak ezek az időpont-eltolódások, ami egyik sem jó jel. Mindenki úgy vágjon bele egy feladat elvégzésébe, hogy azért érezze ennek a súlyát.

Tehát továbbra is támogatjuk a bizottság munkáját, szeretnénk bűnösöket találni, mert itt bűnelkövetésről volt szó a Malév kapcsán.

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage