PÁLFFY ISTVÁN (KDNP): Személyeskedés, ahogy önök most személyeskednek, vádaskodás és valakinek a jellemére vonatkozó megsemmisítő célzatú támadás. De ez nem jött be, ezúttal ez a fegyvernek látszó oknyomozás éppen az ellenére fordult, és azt semmisítette meg, aki ki akarta lőni a patronokat. Ugyanis Semjén Zsolt azonnal föltette a vonatkozó anyagokat a kormányzati oldalra. Megjegyzem: nem úgy, mint Gyurcsány Ferenc, aki azóta is keresi a szakdolgozatát (Derültség a kormánypárti padsorokban.), és föltette a további dokumentumokat, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomáját - az eredménye jeles -, a teljes indexet - jeles vagy kitűnő, ebből látszik, hogy minden szemeszterben ilyen eredménnyel végzett - és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett teológiai tudományos fokozatát, mindegyik summa cum laude.

A két intézmény is cáfolt. Az ELTE azzal, hogy a hallgató kiválóan megfelelt az államvizsgán, a Pázmány pedig azzal, hogy megalapozott és jogos volt Semjén Zsolt számára a doktori cím megadása. Meg kell jegyeznem egyébként, hogy ebben az ügyben igencsak tiszteletre méltó Hiller István és más, Semjén Zsolttal elvi, politikai kérdésekben egyet nem értő professzorok nyilatkozata, állásfoglalása. Hogy csak egyet idézzek, a jobboldali elhajlónak aligha nevezhető Huszár Tibor akadémikust, szociológiaprofesszort, aki a következőket mondta, egyébként az államvizsga-bizottság elnöke volt: "Megpróbáltam megforgatni, de nem sikerült, mert nagyon felkészült volt a szakirodalomból, jó szívvel adtam neki ötöst." Hát, ezek mutatják, hogy a szakmai becsület még a politikai különbözőségek ellenére is megnyilvánul. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Miért nekünk mondod? Miért nem a hvg.hu-nak?)

Tisztelt Képviselőtársaim! A hvg.hu leszerepelt, a politikai provokáció nem érte el a célját, és egy olyan orgánum, amelynek az elődje az átmenet kezdetén progresszív volt, és rendszerkritikus hangvételével véleményvezérként szerepelt, az gyakorlatilag a teljes hitelvesztést kellett hogy most elszenvedje.

Van ennek a dolognak még egy vetülete. Nem hallottam most, hogy a szocialista európai képviselők telekürtölték volna Brüsszelt és Strasbourgot ezzel az esettel, hogy mi van a magyar sajtóban, és hogy hogyan támadják meg, milyen alantas módszerekkel dolgoznak rá a politikusokra. (Dr. Józsa István közbeszólása.) Úgyhogy Göncz Kinga asszony és Tabajdi Csaba főfeljelentők ezúttal hallgattak. Most az európai kollégák is láthatják, hogy semmiféle alapja nem volt annak, amilyen támadásokat a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban hangoztattak. Magyarországon a sajtó teljesen szabad. Szabadon azt csinál, amit akar, és még csak bocsánatot sem kell kérnie érte, mint ahogy azt a hvg.hu nem tette.

És legvégül, tisztelt képviselőtársaim, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok részben ennek a sajtónak az asszisztálása mellett, a globális bankvilággal karöltve verték hitelekbe a magyar embereket, tisztelet a kivételnek a sajtó esetében, és most ez a sajtó próbálja őket tisztára mosni. Megindult a régi világ újrafestése. (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Úgy van!) Csak az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy annyi hibát követtek el, hogy ez a szerecsenmosdatás 2014-ig sem fog véget érni.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban. - Zaj, derültség az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage