DR. LENHARDT BALÁZS (független): Tisztelt Ház! Kozák Rajmund cigány bokszoló 2008-ban agyonverte osztálytársát, Mészáros Rolandot, miközben hasonszőrű bűntársai lefogták a szerencsétlen áldozatot. A gyilkos Czine Ágnes bírónő jóvoltából megúszta két év és három hónap fiatalkorúak börtönével ezért az aljas bűncselekmény elkövetéséért.

Antalik László, aki a 20-25 fős enyingi cigánymaffia tagjaként az egyik bűnrészes volt ugye Marian Cozma meggyilkolásában, jogerősen megúszta két év börtönbüntetéssel, miközben társai közül többen három és öt év közötti börtönbüntetést kaptak.

A Szögi Lajos tanár urat meglincselő, körülbelül 40 fős olaszliszkai cigány banda tagjai közül mindössze nyolcat ítélt el a bíróság. Bár a horda egyik vezetője a jogerős ítélet szerint is azt üvöltötte, hogy öljétek meg a magyart, sőt az agyonvert áldozat után még a kisbaltát is odakérte egy másik elkövetőtől, hogy vágják le a fejét, a hatóságoknak itt sem jutott eszébe a faji indíték, sem pedig a szervezett elkövetés. Ennek köszönhető, hogy mind a mai napig több lincselő teljesen szabadon él a magyar adófizetők által előteremtett forintokból Olaszliszkán, sőt meggyalázzák és leköpködik Szögi Lajos tanár úr emlékművét.

Két éve Erzsébetvárosban cigány bűnözők akartak egy odatévedő szerencsétlen magyar főiskolást megtámadni, hogy hogyan merészel magyar létére az ő utcájukba bemenni. Minősíthetetlen magyargyűlölő kifejezéseket ordítottak a lincselési kísérlet közben, és valamennyi magyar kiirtását helyezték kilátásba. A Gyepes Katalin bírónő vezette másodfokú bírói testület a korábban kiszabott büntetést mégis a felére, harmadára csökkentette, és a minősítésből kivette a csoportos jelleget, sőt álláspontjuk szerint a közösség tagjai elleni erőszakot csupán az első támadó követte el, a többiek csupán garázdaságért feleltek.

(15.20)

Nem csupán ezeket az életellenes bűncselekményeket lehet felhozni a teljes jelenlegi igazságszolgáltatás csődjére. Utalhatok Gáspár Győzikére, aki több százmillió forint adócsalás után is mindössze felfüggesztett büntetést kapott, ezáltal gyakorlatilag következmény nélkül megúszta. És utalhatok olyan személyre is itt az Országgyűlésben, aki köztünk ül, de nem kéne, hogy itt legyen a helye, és a múlt héten a cigányügyi vitának ő volt az előterjesztője, miközben Göncz Árpád még eljárási kegyelemben részesítette, tehát maga az eljárás sem indulhatott meg ellene, pedig lett volna miért ott az alapítványi visszaélések következtében.

Államtitkár úr, kérem, hogy ne bújjon a bírói függetlenség látszatparavánja mögé, mert igaz, hogy az igazságszolgáltatás egy független hatalmi ág, de a rendszer kialakításában és ellenőrzésében szerepe, felelőssége és jogköre van a törvényhozó és a végrehajtó hatalomnak is. Vállalják ezt a felelősséget (Az elnök csenget.), és ezt a minősíthetetlen rendszert módosítsák!

Köszönöm. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage