GYÖNGYÖSI MÁRTON (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A 2008-2009-es gázai vérfürdő után újabb izraeli katonai terrornak lehettünk a szemtanúi a múlt héten. Az izraeli vérfürdőnél csak a máskor oly érzékeny nyugati média és nyugati kormányok hallgatása váltott ki nagyobb sokkot a nemzetközi közvéleményben, illetve az, amit nyilatkozott akkor, amikor már tovább nem lehetett hallgatni ebben az ügyben. Ilyenkor, ekkor láttak napvilágot az Izrael melletti hűségeskük, Izrael önvédelemhez való jogának a hangsúlyozása, illetve egy olyanfajta beállítás, minthogyha itt, ebben a konfliktusban, konfliktusnak csúfolt háborúban egyenrangú katonai felek állnának egymással szemben.

Természetesen minden áldozat fájó, de az áldozatok aránytalansága mégiscsak cáfolja ezt, hiszen amíg a mostani konfliktusban 140 palesztin, többnyire civil áldozat állt az egyik oldalon, addig 6 darab izraeli áldozat volt a másikon. A 2008-as konfliktusban 1300 civil állt szemben 14 darab izraeli áldozattal. A palesztin oldalon többnyire civilek, nők és gyermekek álltak, ami természetesen nem meglepő, hiszen Izrael rendelkezik a világ legjobban felfegyverzett hadseregével, 3 milliárd USA-dolláros közvetlen katonai támogatást kap évente, miközben a palesztinok pedig a világ talán legelnyomottabb és legjogfosztottabb népe, amelyet a nemzetközi jogba ütközve Gázában blokád alá vesznek, rendszeresen bombáznak, Ciszjordániában illegális telepekkel lehetetlenítik el őket, Izrael területén pedig folyamatos faji megkülönböztetésnek és jogfosztásnak vannak kitéve. Természetesen 1947 óta az ENSZ kimondja, hogy megilleti őket az önálló államisághoz való jog. A Külügyminisztériumnak volt eddig a leggyalázatosabb közleménye, amelyik a cionista ATV-t megszégyenítő sebességgel (Az elnök csengetéssel jelzi a hozzászólási idő leteltét.) rohant hűségesküt tenni Izrael mellett.

Kérdezem az államtitkár urat: meddig kell várni arra, hogy a Külügyminisztérium (Az elnök csenget.) kiálljon Palesztina mellett is és a palesztinok jogaiért is?

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage