DR. NEMÉNY ANDRÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! A hajdúdorogi önkormányzat fideszes többségű képviselő-testülete által megválasztott kuratóriumi tagokból álló Hajdúdorog Tömegtájékoztatásáért Közalapítvány egyik feladata a hajdúdorogi újság kiadása, szerkesztése. A kuratórium elnöke az a dr. Orosz Erika, aki korábban a megyei közgyűlés fideszes alelnökének titkárnőjeként dolgozott. Úgy látszik, hogy a Fidesz iránti lojalitása töretlen maradt, mert az újság szerkesztésénél, ha kell, ha szükségesnek érzi, a diktatúrák leggyalázatosabb eszközét is beveti, csak nehogy egy másképp gondolkodó ember is bekerülhessen a lapba.

Történt, hogy az újság októberi számában szereplő egyik fényképről nemes egyszerűséggel kiretusálta a helyiek akaratából megválasztott MSZP-s polgármestert, Csige Tamást. Ostoba módon talán azt gondolhatta, hogy amit nem látunk, az nincs.

Miniszter Úr! Azt hiszem, hogy ez maximum az önök kormányzati teljesítményére lehet igaz, de semmiképpen sem a hiteles baloldali közszereplőkre. A nagyobb baj azonban talán az, hogy a hírek szerint ez a hölgy a hajdúnánási járási hivatalvezetői pozíció várományosa is egyben.

Miniszter Úr! Tényleg olyan emberekre van szükség a közigazgatásban, akik a politikai hovatartozásuk vagy a gondolkodásuk alapján különböztetik meg az embereket? Önöknek tényleg a párthoz való hűség a legfontosabb? Ez számít mindenekelőtt? És akkor majd lesznek jobb- és baloldali ügyfelek? És aki majd nem lesz szimpatikus önöknek, akkor azt a kérelmével együtt ki fogják retusálni?

Tisztelt Miniszter Úr! Ez lesz az a modern, XXI. századi közigazgatás, amihez ön a nevét adta? Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage