SOLTÉSZ MIKLÓS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Örülök, hogy az LMP képviselői (Az elnök csenget.) most legalább elmondták azokat az észrevételeket, amelyeket egyébként az általános és részletes vitában a nem jelenlétük miatt nem tudtak elmondani. Köszönöm szépen az észrevételüket.

De a szocialista képviselő Pál Tibor úrnak a következőt szeretném mondani.

(18.20)

Először is: az egyik módosító indítvánnyal kapcsolatban, ha ön jobban vagy figyelmesebben elolvasta volna, akkor láthatná, hogy a nevelőszülők foglalkoztatási jogviszonyát külön törvényben fogjuk szabályozni. Önöknek ez eszükbe sem jutott, tisztelt képviselő úr, tehát jobb, ha nem emlegeti föl azt az időszakot, amikor önök nem is foglalkoztak a nevelőszülők életével.

De ami ennél sokkal rosszabb, tisztelt képviselő úr: ön aggódik és mondja azt, hogy ez a gyermekvédelembe beágyazott ingatlanbiznisz, ön szocialista képviselőként, amikor az erzsébetvárosi vagy pedig a terézvárosi ingatlanpanamáknál az egész frakciójuk börtönfrakcióként folytathatja tovább a munkáját? (Taps a kormánypárti padsorokban.) Ön beszél ilyenről?!

Tisztelt képviselő úr, ön beszél olyanról, amikor az OPNI-t, az Országos Pszichiátriai Intézetet (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Orvost! Beteg vagy!), a Lipótmezőt önök bezáratták és próbálták eladni? Ön beszél ingatlanbizniszről? (Közbeszólások az MSZP padsoraiból. - Taps a kormánypárti sorokban.)

Ön beszél ingatlanbizniszről, amikor az MTV, a Magyar Televízió székházának eladásával súlyos, milliárdos károkat okoztak az MTV-nek, és az adófizetőknek kell visszafizetni az önök rossz döntését?

Tisztelt képviselő úr, ön az, aki a Sukoró-ügy, a Posta-székház eladása esetén benne volt abban a döntéshozatalban, amit döntöttek. Ön beszél ingatlanbizniszről?

Szégyelljék magukat, és ne foglalkozzon olyan butaságokkal, amiket hazudott!

Köszönöm az észrevételt. (Taps a kormánypárti padsorokban. - Közbeszólások az MSZP padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage