DR. HOFFMANN RÓZSA, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Országgyűlés! Az előző pár percben megismétlését hallottuk sok olyan érvnek, amely elhangzott a törvény általános vitájában, aztán a köznevelés helyzetéről szóló vitanapon is ugyanezeket elmondták. Az ellenzéki képviselők, elsősorban az itt szemben ülők általában káoszt, rendetlenséget, lehetetlenséget vizionáltak. Köszönöm a Jobbik képviselőinek a szándékot elismerő szavait.

Abban szeretném önöket is és az egész Országgyűlést megnyugtatni, hogy az átadás-átvétel rendben, az előre megállapított ütemterv szerint zajlik. Naponta tájékozódom arról, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi igazgatói milyen tapasztalatokat szereznek, és döntő mértékben jók a tapasztalatok. Arról számolnak be, hogy az önkormányzatok tisztségviselői és vezetői mind óriási együttműködési készségről tesznek tanúbizonyságot, mindent megtesznek annak érdekében, hogy helyiséget, infrastruktúrát biztosítsanak. Egy olyan példaértékű együttműködés alakult ki a legtöbb településen, amelyet talán önök, kedves MSZP-s képviselőtársak, nem is gondoltak volna, mert itt az a közös érdek dominál, hogy ezt a vállalkozást, hogy az állam egységesen tudja biztosítani minden egyes kisgyereknek a magas színvonalú oktatást, mindenki szívügyének érzi. Nincs káosz, nincs rendetlenség, a kedves pedagógusok nyugodtan dolgozhatnak, a szülők nyugodtan vihetik a gyerekeket az iskolába, az óvodába.

Január 1-jétől új időszámítás kezdődik a magyar köznevelés történetében, amely - meg kell hogy jegyezzem - egyáltalán nem újdonság, hiszen voltak olyan periódusok, amikor az iskolarendszer jelentős részét az állam tartotta fönn. Egy színes iskolarendszer jön létre, amelyben az állami iskolák mellett ott vannak, ott lesznek az egyházi iskolák, a magánintézmények, és mindez a gyerekek érdekét szolgálja.

Kérem a törvény elfogadását. Jó lelkiismerettel megtehetik. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage