BABÁK MIHÁLY, a számvevőszéki és költségvetési bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A mai napon tárgyalta meg bizottságunk a kormány, azaz Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter úr által beterjesztett T/9329. számú, az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Ház! A mai napon ellenzéki képviselők nem jöttek el a bizottsági ülésre, bár mindenki kapott meghívást, és a napirend elfogadásakor mindenki pontosan tudta, hogy bizottsági ülésünk lesz. Még elnök úr sem volt jelen a bizottsági ülésen, alelnök úr vezényelte le. Ezt nem azért szeretném elmondani, hogy korholjam az ellenzéki képviselőket, pusztán csak azért, mert mivel nem voltak ott, nem alakulhatott ki vita.

A kormány előterjesztette a törvényjavaslatot, kézbe vehettük, a kormány képviselője demonstrálta a törvényjavaslat lényegét, és el szeretném mondani, hogy vita nem alakult ki ez ügyben.

Így a bizottság egyhangúlag elfogadta a törvényjavaslatot, 19 igennel a jelenlévők egyhangúlag szavaztak, és nem volt sem ellenvélemény, sem tartózkodás.

Mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim! A Fidesz- és a KDNP-frakció javasolja a tisztelt Háznak, s kéri azt, hogy e törvényjavaslatot tárgyalja meg, és fogadja el az előterjesztés szerint.

Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage