BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Én igazán nem kívánom Babák képviselő urat bosszantani, de ne haragudjon, képviselő úr, van abban valami komikus, hogy önnek most már nem is kell elolvasni egyetlen beterjesztést sem, mert bármiről tárgyal a tisztelt Ház, önnek kizárólag az elmúlt nyolc év jut az eszébe. (Babák Mihály: Nem szólnék, ha nem provokálnának. - Az elnök csenget.) Képviselő úr, maradjon egy picit nyugodtabb, erre próbáltam javaslatot tenni az előbb, és akkor nem kell bekiabálva egymással párbeszédet folytatni. Lehet ezt kulturáltabban is tenni.

Egy szó mint száz, én arról beszéltem, hogy önök elfogadtak néhány nappal ezelőtt egy törvényt, ezt pénteken kihirdették, majd benyújtottak ma egy módosítást, ami a kihirdetett törvényt módosítja. Ezt neveztem kapkodásnak. Képviselő úr, tartson egy pici önvizsgálatot, és mondja meg, hogy mi az oka ennek. Csak nem az elmúlt nyolc év az oka annak, hogy nem tudják múlt hét pénteken, hogy mit akarnak csinálni a következő héten? Ezt ne kenje már az előző kormányokra!

Még egy adalék, tisztelt képviselőtársam: ha megnézi az eladósodott települések listáját, azokat magasan fideszes vezetésű önkormányzatok vezetik. (Babák Mihály: Most.) Érdekes módon a szocialista vezetésű önkormányzatok ugyanolyan helyzetben nem adósodtak el ennyire. (Babák Mihály: Szeged. Nem mond igazat megint. - Az elnök csenget.) Képviselő úr, megint csak a higgadtságot próbálnám önnek javasolni. Higgye el, ez jó tanácsadó, és a hosszú élet egyik titka lehet.

Végül még egy kérdésben nem árt önvizsgálatot tartani: ha annyira haragszik az 50 százalékos béremelésre, tegyék fel maguknak a kérdést, hogy akkor miért szavazták meg.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage