DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Az az igazság, hogy Babák képviselő úr hozzászólása akár üde színfolt is lehetne ebben a Házban, ha a fixa ideájából ki tudna mozdulni. Ha állandóan hátrafele néz, akkor vagy fenékre fog esni, vagy hanyatt esik. Képviselő úr, próbáljon egy picit előbbre nézni!

Ne csináljon úgy, mintha nem tudna arról a beszélgetésről, amin valószínűleg ön is ott volt, ahol az önök akkori pártelnöke kiadta, hogy nyugodtan bocsássanak ki kötvényt a fideszes vezetésű önkormányzatok, majd eljön az idő, gondolták, amikor ezt rendezni fogják. Még az is megvan, aki most az Állami Számvevőszékben dolgozik, aki külön sikerdíjért intézte ezeket a kötvényeket. Tehát ne csináljon úgy, mint a ma született bárány, maga pontosan tudja, hogy mik történtek a fideszes önkormányzatoknál, és ezt a hangzatos dolgot, hogy mindenről az előző kormányok tehetnek, ezt próbálja eladni itt a Házban meg a közvélemény előtt.

Ha nem tennének olyan gazdasági lépéseket, amiknek visszaesés az eredménye, ha nem tennének olyan előterjesztéseket a Ház elé, amik összességében 1500 milliárd forint megszorítást jelentenek a következő évre... - 600 milliárdot jelent a jövő évi költségvetésük, eleve a beterjesztés, a két Matolcsy-csomag 764 milliárd, és a harmadik csomagra 90 milliárdot mondtak, de kiderül a közműadó számításánál, hogy az lehet akár 140 milliárd is. Tehát ebből összejön, higgye el, az az 1500 milliárd, amit nagyon éreznek az emberek. Nagyon érzik a magyar vállalkozások, hogy nincs piac, nincs vállalkozásbarát környezet. Úgyhogy ezzel foglalkozzanak, hogy jobban kormányozzanak!

Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage