BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Z. Kárpát Dánielnek valójában igaza van, csak azt hiszem, hogy akkor kronológiailag át kellene venni, hogy miket kellett tennie a tisztelt Háznak, hiszen ha ön is leltározik, akkor én is elmondom, hogy az elmúlt két évben annyi törvényt hozott a tisztelt Ház, mint korábban tíz-tizenkét év alatt sem. (Dr. Józsa István: Elég baj ez nekünk.) Ez mind azért volt, mert ebben az országban hosszú éveken keresztül nem kormányoztak, és nem rakták rendbe a gazdaságot, a társadalmi folyamatok pedig elindultak.

Z. Kárpát Dánielnek abban is igaza van, hogy taxálja azokat a fontos feladatokat, amikor a devizahitelekből kellett kimenteni a lakosságot. Ezzel kapcsolatosan rengeteg törvényt kellett hoznunk, és nagyon sokat vitatkoztunk rajta. A megyéket konszolidálni kellett, mert kivontak a szektorból és eladósították, sok helyütt a gázszámlát sem tudták kifizetni, meg a gyerekek élelmezését sem. Következett az egészségügy, amiből szintén kivontak pénzt és tönkretették, sőt mi több, voltak a privatizációk meg sok egyéb más. Aztán jöttek az önkormányzatok, most pedig következik a felsőoktatás, tisztelt Z. Kárpát Dániel, mert a PPP-vel csődbe vitték a magyar felsőoktatást is.

Tisztelt Ház! Valóban nagyon gyorsan és sokat kellett dolgoznunk az elmúlt időszakban, és nem értünk még a munka végére. Ebben persze lehetnek hibák, hisz a lónak is négy lába van, mégis megbotlik, de úgy gondolom, a szándék jó, az, hogy ebben az országban rend legyen. A tisztelt Házat és az ellenzék többségét is az jellemzi, hogy ebben a dologban segítenek, én pedig ezt köszönöm önöknek. Némely intézkedéseknek lesznek majd ellentmondásai, de azért vagyunk itt, hogy azokat a törvényeket, amelyek diszfunkcióval működnek, kijavítsuk és módosítsuk úgy, hogy az országnak jó legyen, és visszaálljon az ország gazdasági stabilitása, hiszen a tönk széléről kellett az országot visszarángatni, mert úgy eladósították az országot. (Derültség az MSZP soraiban.) És nem tudni mire, de elszórták a pénzt.

(22.30)

Mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ez az igazság, és ezért kérem önöket, hogy inkább ne szóljanak semmit, ne provokáljanak, mert önöknek nincs joguk. Önök idézték elő ezeket az állapotokat, ennek következményeit viseli az egész ország és mi is.

Köszönöm elnök úr, hogy szólhattam.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage