GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Korábban volt Dancsó úrnak egy kérdése, amit Gúr Nándorhoz tett fel, de én hoztam szóba az önkormányzati kötvénykibocsátást. Mondanám önnek, hogy abban teljesen egyetértek, hogy én sem látok esélyt, hogy ezt valaki lejegyzi, de jelentem, fideszes polgármester és fideszes többségű testület hozott ilyen döntést egy hónapon belüli időtartamban. Talán nem fogok titoksértést elkövetni, én szívesen elküldöm önnek a jegyzőkönyvi másolatot, csak azért, hogy lássa.

Annyit hadd mondjak el önöknek - az elején azt mondták, hogy miért mondjuk azt, hogy kapkodó jogalkotás. Tisztelt Képviselőtársaim! Ha valaki veszi magának a fáradságot, és megnézi, a képviselői futárpostában még ma reggel sem volt száma ennek az irománynak, tehát csak azok a képviselők találhatták meg (Dr. Rétvári Bence: Ezért kivételes sürgős az eljárás!), akik külön az iromány-nyilvántartó boxban kutakodtak, és ott rálelhettek erre a törvényjavaslatra. Eközben ma módosították a napirendet, és hadd mondjam el önöknek, hogy ilyen még nem fordult elő - én az ötödik ciklusomat töltöm -, hogy egy napon 26 tételben módosítják a kiküldött napirendet, és ebben benne van az, hogy ez a törvényjavaslat hol kerül sürgős kivételes eljárásba, és az összes többit nem folytatom.

Tehát ezt sok mindennek lehet nevezni, de megfontolt és komoly jogalkotásnak semmiképpen nem. És innen jön az a nagyon udvarias mondat, amire Dancsó képviselő úr azt mondta, hogy a gyakorlat kikényszeríti. Hát az ilyen rossz jogalkotási gyakorlatból tényleg holnap, holnapután az élet ki fogja kényszeríteni, hogy már a módosítás módosítását... (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) Köszönöm szépen a szót, elnök úr.

Befejezésül azt mondom, hogy lesz még ennek a hétnek a napirendjén olyan napirend, amit ma megszavaztunk, és már a héten újra szerepel. Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage