BERTHA SZILVIA (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Ígérem, nem leszek ilyen hosszú, annál is inkább, mert az illetékesek nincsenek itt a Házban.

Igazából én arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy az általam beadott módosító javaslat, amely az ajánlás 7. pontjában található hivatkozásként, tulajdonképpen abszolút alátámasztaná azt a törekvést, amit az indoklásban megjelöltek a törvénymódosító javaslatnál, miszerint pontosítani szeretnék, hogy milyen esetben vehet igénybe alapellátás esetén egy önkormányzat vagy állami fenntartású intézmény munkaerő-kölcsönzőt. Most ezt megpróbálták pontosítani, csak éppen azt nem vették bele, hogy ez tartósan mennyire és milyen körülmények között használható.

Ezért ez a módosító javaslat azt célozná, hogy tegyük tisztába azt, hogy mindenképpen törekedni kell folyamatosan arra, hogy alkalmazásban álló munkavállalóval, tehát közalkalmazotti jogviszonyban álló munkavállalóval töltsék fel, ne pedig kölcsönzött munkavállalóval. Ez a módosító javaslat ezt célozta volna meg, úgyhogy reméljük, hogy ez az üzenet eljut az illetékesekhez, és meggondolják a szavazás végéig, hogy ezt mégiscsak támogatják.

Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage