BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Először is szeretném leszögezni, hogy a házbizottságban ez a javaslat előkerült a Jobbik részéről, és nem került elő, Schiffer képviselő úr, az LMP részéről, aminek valószínűleg egyetlenegy oka van, hogy ön el sem jött a házbizottság ülésére. (Lukács Zoltán: És?!) Ott sem volt azon a fórumon, amikor fölvethette volna ezt a javaslatot. Ezzel szemben azt láthattuk, amikor a házbizottság üléséről távoztunk, hogy ön a házbizottság előtt sajtótájékoztatót tart. Na, ennyit az ön javaslatának a komolyságáról!

Amit pedig el szeretnék mondani, ami elhangzott a házbizottságban is: minden képviselőtársam abszolút pontosan emlékezhet rá, hogy éppen ennek a törvényjavaslatnak az általános vitája sok-sok héten keresztül folyt a parlamentben. A felkészülésre mindig annyi idő volt, amennyit képviselőtársaim bármelyik oldalról szerettek volna. A bizottsági véleményezésre bőven elegendő idő áll rendelkezésre. Az általános vita alatt, tisztelt frakcióvezető úr, az a helyzet, hogy folyamatosan beszéltek a képviselők azokról a módosító javaslatokról, amelyeket be kívánnak nyújtani a Ház elé, érveltek mellettük, az általános vita részben átcsapott a részletes vitába is. Ezek után azt kifogásolni, hogy a parlament ilyen hosszú előkészítés után, és még egyszer mondom, a szakmai előkészítésre a bizottsági ülésen bármikor lehetőség van, ilyen hosszú előkészítés után időkeretben tárgyalja meg a részletes vitát, amely csak és kizárólag a módosító javaslatokról szól, szerintem méltánytalan.

De még egyszer javasolom, frakcióvezető úr: ha ön ezt nem így gondolja, akkor legközelebb jöjjön el oda, ahol ezt szóvá teheti.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage