ELNÖK: Köszönöm, államtitkár úr. Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek. Az ajánlás 3. pontja nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, de az LMP kérte róla a szavazást.

Tájékoztatom önöket, hogy az előterjesztők az ajánlás 2. pontját, valamint a kiegészítő ajánlás 1. pontját támogatják. Ezek elfogadása kizárja az ajánlás 1. pontját. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 330 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 6 tartózkodás mellett a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Frakciókérésre figyelemmel még egy javaslatról döntenünk kell. Az ajánlás 3. pontjában Mile Lajos a határozati javaslat 2. pontját új (3) bekezdéssel javasolja kiegészíteni. Az LMP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 51 igen szavazattal, 238 nem ellenében, 47 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Nemzetközi Vasúti Árufuvarozásról szóló Megállapodás (SzMGSz) és Mellékletei 2012. évi módosításának kihirdetéséről szóló törvényjavaslat határozathozatala.

(17.40)

Az előterjesztést T/9103. sorszámon kapták kézhez a képviselők. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, most a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/9103. sorszámú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 337 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Európai Unió és tagállamai, valamint a Moldovai Köztársaság között a közös légtér létrehozásáról szóló megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslat határozathozatala. Az előterjesztést T/9102. sorszámon kapták kézhez a képviselők. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, most a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/9102. sorszámú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 338 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Akkor most köszöntöm újólag a díszpáholyban helyet foglaló Goran Knežević urat, Szerbia mezőgazdasági, erdő- és vízgazdálkodási miniszterét, kísérete tagjait. (Nagy taps.) Vendégeink a kormány meghívására hivatalos látogatáson tartózkodnak Magyarországon. Kívánunk eredményes tárgyalásokat, élményekben gazdag programokat.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. évi egységes költségvetéséről szóló törvényjavaslat határozathozatala. A számvevőszéki és költségvetési bizottság önálló indítványát T/9182. sorszámon kapták kézhez a képviselők. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, most a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/9182. sorszámú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 241 igen szavazattal, 97 nem ellenében, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Soron következik a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény és a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/8880. sorszámon, az egységes javaslatokat pedig T/8880/7. sorszámon kapták kézhez a képviselők.

Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat érkezett, záróvitára is sor kerül. Az ajánlás összesen 4 pontot tartalmaz. Ezek mindegyikét az előterjesztő nyújtotta be, így kezdeményezem, hogy az indítványokat összevontan tárgyaljuk meg. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Felhívom figyelmüket, hogy a záróvitában a képviselőcsoportok számára 5-5 perc, a független képviselők számára mindösszesen 3 perc áll rendelkezésre.

Megnyitom a záróvitát a T/8880/9. sorszámú ajánlás 1., 2., 3. és 4. pontjára. Megadom a szót Aradszki András képviselő úrnak, Kereszténydemokrata Néppárt.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage