DR. VAS IMRE (Fidesz): (Hangosítási hiba.) ...az alkotmányügyi bizottságban nem volt módunk, ezt most Schiffer képviselőtársunk elég részletesen előadta, de jelezném, ha az alkotmányügyi bizottság ülésén ott lett volna, akkor hamarabb megismerhettük volna a véleményét.

(Az elnöki széket Jakab István, az Országgyűlés
alelnöke foglalja el.)

Megjegyzem, anélkül, hogy ott lett volna Schiffer képviselőtársunk az alkotmányügyi bizottságban, a bizottság jó néhány LMP-s javaslatot egyébként támogatott, úgyhogy ezzel is szerettük volna jelezni, hogy a jó módosító indítványokra fogékonyak vagyunk, elfogadjuk, és beépítjük a törvényjavaslatba.

Amivel viszont nem értek egyet, bár ezt még a felszólalása elején Schiffer képviselőtársam kifogásolta, hogy az ügyészséget vagy a bíróságot, de egyébként bármelyik közjogi szervezetet miért illeti meg a jó hírnévhez való jog. Én úgy gondolom egyébként, hogy ezeket a közjogi szervezeteket és a közjogi jogalanyokat is meg kell hogy illesse a jó hírnévhez való jog, tekintettel arra, hogy mondjuk, egy ügyészségre vagy egy minisztériumra se lehessen bármi valótlanságot mondani, őnekik is fontos az, őnekik különösen fontos az, miután bennük közbizalomnak is lennie kell, hogy a jó hírnevük érdekében eljárást indíthassanak, ha valaki adott esetben valótlanságot állít.

Köszönöm szépen. (Dr. Papcsák Ferenc tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage