ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendre, az ülés időtartamára, a felszólalási időkeretekre, a vezérszónoki felszólalásokra elnöki jogkörömben terjesztettem elő ajánlásomat. A benyújtott önálló indítványokról és a hatáskörrel rendelkező bizottságok kijelöléséről a honlapon tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyűlés! Most a napirend módosítására irányuló javaslatról döntünk. A Jobbik képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a szovjet megszállást követő szocialista rendszerek által biztosított politikai nyugdíj-privilégiumok megszüntetéséről és a szocializmus áldozatainak társadalombiztosítási kompenzációjáról szóló T/893. számú törvényjavaslat általános vitájának folytatására és lezárására ezen az ülésen kerüljön sor. A frakció azt kérte, hogy a napirend módosításáról szavazatszámláló gép alkalmazásával döntsünk.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Ház! Megállapítom, hogy a képviselők 48 igen szavazattal, 209 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett elvetették a javaslatot.

Tisztelt Országgyűlés! Az MSZP frakciója azt kezdeményezte, hogy a házbizottság március 4-ei ülésén vitatott, a mentelmi bizottság működését érintő eljárást az Országgyűlés tűzze ma kezdődő ülése napirendjére. Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a házbizottság ülését követően megkerestem az alkotmányügyi bizottságot annak érdekében, hogy alakítsa ki álláspontját az eddig precedens nélküli ügyről. Az alkotmányügyi bizottság még nem bírálta el a megkeresésemet, ezért a napirend kiegészítésére irányuló indítványt nem terjesztem az Országgyűlés elé. Erről a frakcióvezető urat már írásban tájékoztattam.

Tisztelt Ház! Most az elnöki jogkörben előterjesztett napirendi ajánlásról döntünk. Kérdezem a tisztelt Házat, hogy elfogadja-e napirendi ajánlásomat.

Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirendet elfogadta.

Most, 13 óra 55 perckor áttérünk az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések tárgyalására.

Tisztelt Országgyűlés! Szanyi Tibor, az MSZP képviselője, interpellációt nyújtott be a belügyminiszterhez: "Fiatalok, szegények, nők a hatalom kalapácsa alatt" címmel. Szanyi Tibor képviselő urat illeti a szó.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage